Rutan på socialkontorets dörr krossades under natten mot fredagen. Foto: Samuel Boström

Rutor till socialkontorets entré krossades

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen krossades rutor på entrén till ett av socialförvaltningens kontor i Örebro. Även bilrutor förstördes.

– Det är obehagligt, säger verksamhetschefen Lena Mantler.

Enligt polisen var det en person som ringde polisen tidigt på fredagsmorgonen och berättade om händelsen.

– Anmälaren ringer och säger att sex bilar fått rutor sönderslagna och att rutor på entrén är sönderslagna, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Senare på morgonen blev polisen kontaktade av socialförvaltningen som bekräftade det inträffade.

– Det är obehagligt och det är inte bra, men det finns ingenting vi kunnat utröna om något personligt hot mot någon, säger Lena Mantler, verksamhetschef på socialförvaltningens myndighetsutövning, till SVT Nyheter Örebro.

Flera bilar har fått skador

Under morgonen kallades ett möte samman, med chefer och skyddsombud.

– Vi kom fram till hur vi ska informera och prata med personal och vi har uppfattat att det räcker eftersom det inte är några personliga hot i det här.

Flertalet av verksamhetens bilar har fått skador, vilket ställer till det en hel del.

– Vi jobbar på med logistiken med bilarna, annars pågår verksamheten som vanligt, det känns som att det är ett lugn i lokalerna.

Polisen utreder nu händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.