S svarar: ”Det är bra att man tjatar”

Uppdaterad
Publicerad

I samband med dagens homomanifestation riktade föreningens ordförande kritik mot sitt eget parti Socialdemokraterna.

– Någon måste göra det för att de ska vakna till, säger Jan-Eric B Norman.

Nu svarar kommunfullmäktiges ordförande.

Ordförande för Gay Power Club 2, Jan-Eric B Norman, är själv politiskt engagerad inom Socialdemokraterna i Örebro. Han riktar kritik mot det egna partiet och menar att mer behöver göras när det kommer till värdegrundsarbete inom skolan.

Agneta Blom (S), kommunfullmäktiges ordförande, bemöter kollegans kritik och ger allt cred till Jan-Erics engagemang i frågan.  

– Det är ganska naturligt att den som är engagerad i frågan inte tycker att den blir tillräckligt uppmärksammad. Det är bra på det sätt att personer som Jan-Eric då tjatar på oss.

– Jag vet att han är kritisk till det som görs i skolan, men jag vet också att de förtroendevalda som jobbar med skolfrågor har ett eget djupt engagemang i de frågorna, och att de har höga ambitioner att inkludera de perspektiven. Vi vet att det finns mer att göra, och jag kan garantera att vi tycker att det är otroligt viktig att se till att det händer mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.