Marie Brorson har utsetts av S som nytt kommunalråd. Foto: Ellen Leijen /Socialdemokratera/TT

S utser Marie Brorson till nytt kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Marie Brorson (S) nomineras som nytt kommunalråd i Örebro med ansvar för social välfärd. Detta sedan partikollegan John Johansson nominerats till ny ordförande för kommunalstyrelsen, och därmed lämnat en vakans på posten.

Socialdemokraternas beslut togs under torsdagskvällens medlemsmöte.

– Jag är otroligt glad och stolt över att ha blivit vald av medlemmarna att representera Socialdemokraterna som kommunalråd. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla de sociala frågorna i Örebro, säger Marie Brorson i ett pressmeddelande.

Formellt beslut 22 september

– Vi socialdemokrater vill prioritera en trygg och stark välfärd som ska finnas där när man som medborgare behöver den. Det arbetet ser jag fram emot att ta mig an.

Marie Brorson är i dagsläget ordförande för Fritidsnämnden samt ledamot i kommunfullmäktige. Det formella beslutet kring Brorsons nya post fattas av kommunfullmäktige under sammanträdet den 22 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.