Hör Mokhtar Bennis, verksamhetschef för gymnasieutbildningarna i Örebro kommun, berätta om hur det är för kommunens gymnasieelever att studera hemifrån Foto: Anders Svensson, Thomas Wedin/SVT

Så är det för eleverna att studera hemifrån

Publicerad

Coronavirusets spridning tvingar elever att plugga hemifrån. Men trots omständigheterna anser rektorer och lärare på gymnasieskolorna i Örebro kommun att det fungerar bra.

Trots struligheter med åtkomsten till lärplattformen så har studierna gått förvånansvärt bra. Eleverna tycker att det är spännande att studera hemifrån och lärarna hittar på nya sätt att kunna lägga ut läxor ibland även utanför lärplattformen.

De praktiska linjerna kommer trots allt att genomföra de viktigaste momenten som måste göras på skolan. Målet är att alla ska kunna ta sin examen till sommaren som vanligt.

– Lärarna har full kontroll över läget, säger Mokhtar Bennis, verksamhetschef för gymnasieutbildningarna i Örebro kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet