Enligt en enkätundersökning från P4 Örebro kommer knappt hälften av länets kommuner hyra in sjuksköterskor i sommar. Foto: Isabell Höjman/TT

Så blir bemanningen av hyressjuksköterskor i länet i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Fem av länets kommuner kommer använda sig av inhyrda sjuksköterskor i år, det visar en enkätundersökning som P4 Örebro genomfört.

Flera kommuner har arbetat för att minska eller helt utesluta hyrsjuksköterskor. I år är det fem av länets 12 kommuner som kommer hyra in sjuksköterskor för att bemanna upp under sommaren. Det enligt P4 Örebro.

I Askersund har man lyckats med att inte behöva ta in hyrpersonal, bland annat genom en högre betalning till vikarier och att erbjuda ett semesterpaket.

I Hallsberg jobbar man också för att minska hyrpersonalen, men det är en av de fem kommuner som även i sommar kommer ta in hyrsjuksköterskor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.