I de mindre kyrkorna kommer inget vaccinpass att krävas. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Så gör Svenska kyrkan i Örebro med vaccinationsbevis

Uppdaterad
Publicerad

Svenska kyrkan i Örebro meddelar i ett pressmeddelande att man kommer kräva vaccinpass vid de tillställningar som tar in fler än 100 personer. Men i de mindre kyrkorna och vid färre väntade besökare krävs inget vaccinpass.

Vissa kyrkor i pastoratet tar inte emot fler än 100 personer och i dessa kyrkor kommer inget vaccinpass att krävas. Men i de större kyrkorna kommer man att kräva att alla kan visa sitt pass, men enbart om tillställningen tar in fler än 100 personer.

– Smittan ökar och det behöver tas på allvar. Samtidigt vet vi att längtan efter att kunna besöka kyrkan i advent och jul är stor. Nu kommer vaccinationsbevis att användas i en del sammanhang i Örebro pastorat, men inte i alla. Det finns alltid en gudstjänst att gå till i veckorna och på helgerna. Vi har valt att göra så här och ger också besökaren ett val, säger Anders Lennartsson, tillförordnad kyrkoherde i ett pressmeddelande.

Vilka konserter och gudstjänster som kommer omfattas av krav på vaccinpass ska kyrkan bland annat informera om på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet