Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Erica Sund som är företagsrådgivare berättar i klippet hur det ser ut på arbetsmarknaden i Örebro län. Foto: SVT

Så har arbetslösheten sjunkit i Örebro län: ”Glädjande siffror”

Publicerad

Arbetslösheten går ner i länet. Färsk statistik visar att arbetslösheten sjunkit från 9,2 till 7,7 procent i Örebro län det senaste året. Och det är de unga som står för den största minskningen.

Pandemin har gjort att rörligheten på arbetsmarknaden ökat. Och enligt Arbetsförmedlingen är många arbetssökande idag mer öppna för nya karriärmöjligheter än vad man kanske var innan pandemin.

– Många tänker nog till mer idag när man skriver in sig som arbetssökande. Många väljer att omskola sig och hitta andra ingångar som man kanske aldrig tänkt på innan. Vi ser att folk byter yrke i större utsträckning vilket bidrar till att man kommer in i jobb, säger Erica Sund, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen i Örebro län.

En målgrupp som inledningsvis under pandemin hade det extra tufft var unga mellan 18 till 24 år. Men inom den målgruppen har arbetslösheten sjunkit från 12,4 till 8,9 procent om man jämför december 2021 med samma tidpunkt föregående år.

Hör Erica Sund berätta mer om läget på arbetsmarknaden i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer