Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Gustafsson, producent för Open art i Örebro berättar om vårens urvalsarbete inför nästa års Open art i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Så många ansökningar kom in till Open art i Örebro nästa sommar

Uppdaterad
Publicerad

Ansökningsperioden inför 2024 års Open art i Örebro stängdes på tisdagen. Jämfört med förra omgången är det något fler antal konstverk som nu ska bedömas av flera jurygrupper för eventuellt deltagande. Nu inleds snart urvalsprocesserna.

Nästa sommar 2024 är det åter dags för konstbiennalen Open art i Örebro. Under en månad har konstnärer från hela världen uppmanats ansöka till utställningen med ett eller max två verk var.

– Vi har fått in fler ansökningar jämfört med den förra omgången. 602 konstverk har kommit in i vårt Open call. Antal konstnärer vet jag inte ännu, eftersom man kan lämna in flera bidrag. Men det finns bidrag från hela världen bland ansökningarna. Årets antal anmälda konstverk ligger i nivå med 2017, berättar producenten Sofia Gustafsson.

Utställning utomhus

Open art har sökt efter konstverk att placera utomhus i det offentliga rummet och konstnären har därför uppmanats planera för det i sin ansökan. Konstverken är tänkta att vara tillgängliga för publiken dygnet runt.

– Vi kommer nu inleda arbetet med att göra ett urval. Vi kommer koppla på tre jurygrupper. En konstjury, folkets jury och en barnjury.

Fram till den 15 mars kan invånare som är skrivna i Örebro kommun ansöka om att få ingå i folkets jury. Urvalsprocessen inleds senare under mars och pågår fram till och med april.

• Ansökan om att bli del av juryn är öppen till den 15 mars

• Sätts samman baserad på urvalskriterierna ålder, postnummer, perspektiv och konsterfarenhet

• Består av minst fem, upp till sju personer

• Ideellt arbete som väntas ta 10 – 20 timmar i anspråk

• Individuellt arbete (digitalt urvalsarbete) pågår under ett fönster från 6 – 20 april

• Avslutas med fysisk träff den 24 april

Källa: Örebro kommun/Open art

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.