Nu har det snart gått en månad sedan det blev möjligt för fastighetsägare som erbjudit tillfälligt sänkt lokalhyra att söka stöd av staten. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Så många ansökningar om hyresstöd har gjorts i länet

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den första juli har hyresvärdar som gett sina lokalhyresgäster tillfälligt sänkt hyra kunnat ansöka om det hyresstöd regeringen beslutade om i våras. Från Örebro län har det hittills kommit in nästan 550 ansökningar.

Spela klippet för att höra hur mycket pengar fastighetsägare i länet sammanlagt har ansökt om att få i hyresstöd.

”En stor lättnad”

Coronaviruset i Örebro län

Stina Storm, vd på intresseorganisationen City Örebro, beskriver det som en stor lättnad när regeringen gav besked om att ett hyresstöd skulle erbjudas företag i särskilt utsatta branscher.

– Hyran är en stor del av ett företags utgifter och när intäkterna minskade så kraftigt som de gjorde under våren så är det klart att hyreslättnader gör en stor skillnad, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet