• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Foto: SVT

Så ser bemanningssituationen ut inom vården i sommar

Publicerad

Störst brist är det på sjuksköterskor i sommar. Men bemanningen är tillräcklig i regionen för att klara av den akuta hälso- och sjukvården, det uppger Region Örebro län inför sommaren.

SVT Nyheter har via en rundringning kartlagt hur bemanningen inom vården ser ut hos regionerna inför sommararen.

Region Örebro län beskriver läget som ansträngt, och att det finns något färre vårdplatser jämfört med föregående sommar. Men trots det, uppger de att bemanningen är tillräcklig för att klara den akuta hälso- och sjukvården.

Det är störst brist på sjuksköterskor och hårdast drabbat av bemanningsbristen uppges IVA, akuten, psykiatrin och operation vara.

Förlossningen i Karlskoga

En fråga som är aktuell just nu är stängningen av förlossningen i Karlskoga.

För fjärde året i rad har blivande föräldrar fått åka till Örebro för att föda, och det är oklart om – och i sådana fall när – förlossningen öppnar igen. Regionen bedömer dock att risken är låg för att föderskor i sommar ska hänvisas till sjukhus i andra regioner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer