Så ser smittspridningen av coronaviruset ut i Karlskoga kommuns skolor

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka i Sverige, även i Örebro län. När SVT kontaktar länets kommuner angående smittspridning på grundskolor bekräftar en majoritet av kommunerna att det finns smittspridning, både bland lärare och elever. Här nedan ser du hur Karlskoga kommun svarat.

Svar från 11 november

Hur ser smittspridningen av coronaviruset ut på kommunens skolor?

Vi har några smittade i sju av kommunens skolor.

Hur arbetar kommunen med att stoppa/minska spridningen av coronaviruset på skolor?

Vid symtom är man hemma, gäller både personal och elever. Lärare arbetar på distans vid samtliga möten som inte involverar elever. Undervisning sker som vanligt än så länge. Utglesning i rasthallar, anpassad idrottsundervisning, spridda skolmåltider etc.

Har någon av kommunens skolor stängt eller övergått till digital undervisning?

Ingen grundskola ännu, men eleverna tränas i distansundervisning. Gymnasiet har till viss del distansundervisning.

Uppdatering: Den 12 november beslutades att Bregårdskolan ska ha distansundervisning kommande vecka.

Vilka situationer skulle föranleda att en skola stängs eller att studier blir digitala?

Om vi inte har lärare i den omfattningen som krävs för att hålla undervisning på plats i skolan finns planer att övergå till distansundervisning för i första hand högstadiet och i viss omfattning för mellanstadiet. Elever i behov av stöd och grundsärskola kommer även fortsättningsvis ha undervisning på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.