Så ser smittspridningen av coronaviruset ut i Kumla kommuns skolor

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka i Sverige, även i Örebro län. När SVT kontaktar länets kommuner angående smittspridning på grundskolor bekräftar en majoritet av kommunerna att det finns smittspridning, både bland lärare och elever. Här nedan ser du hur Kumla kommun svarat.

Svar från 12 november

Hur ser smittspridningen av coronaviruset ut på kommunens skolor?

Vi har i dagsläget konstaterad smitta bland personal på 7 av 11 grundskolor.

Hur arbetar kommunen med att stoppa/minska spridningen av coronaviruset på skolor?

Vi följer de rekommendationer och riktlinjer som finns för att minska smittspridningen.

Har någon av kommunens skolor stängt eller övergått till digital undervisning?

Samtliga skolor är öppna och inga har övergått till digital undervisning. Vi har under året förberett oss så att vi kan genomföra undervisningen digitalt det om det skulle bli aktuellt.

Vilka situationer skulle föranleda att en skola stängs eller att studier blir digitala?

Om vi som kommun har uttömt alla våra resurser och p.g.a. hög frånvaro i verksamheterna inte kan bemanna våra verksamheter eller att vi blir rekommenderade utifrån smittspridning att inte ha någon av våra verksamheter öppna så kan vi komma att besluta om att ha undervisningen på distans, men den situationen är inte aktuell i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.