I Hallsberg är inte en enda badplats tillgänglig för personer som använder rullstol. I Kumla och Örebro ser det annorlunda ut. Foto: TT

Så ser tillgängligheten ut på länets badplatser

Uppdaterad
Publicerad

Tillgängligheten vid länets badplatser varierar från kommun till kommun. I Hallsberg är inte en enda badplats tillgänglig för personer som använder rullstol, men i både Kumla och Örebro är minst två tredjedelar det.

Hallsberg är den enda kommunen i länet som inte har en enda tillgänglighetsanpassad badplats. Det visar omsorgsföretaget Humanas Tillgänglighetsbarometer för 2019, som baseras på enkätsvar.

Undersökningen görs årligen, och i år har åtta av länets tolv kommuner lämnat svar. I Laxå och Ljusnarsberg har har man inte inventerat badplatserna, och har därför inte kunnat svara på frågan. Örebro och Kumla sticker ut bland kommunerna i landet. De uppger att minst 75 procent av badplatserna är tillgänglighetsanpassade.

I Sverige är det var sjätte kommun som inte har någon tillgänglig badplats överhuvudtaget.

Så ser det ut där du bor

Askersund1-49 procent av badplatsernaHallsbergIngen av badplatsernaKarlskoga1-49 procent av badplatsernaKumla75-100 procent av badplatsernaLaxåIngen inventering av badplatserna har gjortsLjusnarsbergIngen inventering av badplatserna har gjortsNora50-74 procent av badplatsernaÖrebro75-100 procent av badplatsernaDegerforsEj svarHälleforsEj svarLekebergEj svarLindesbergEj svar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.