Så tycker partierna i frågan om kameraövervakad kollektivtrafik i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s valkompass har alla partier svarat på hur de tycker i olika frågor. Ett av påståendena partierna fått ta ställning till är: ”All kollektivtrafik ska vara kameraövervakad”.

I faktarutan nedan kan du se hur de olika partierna på regionnivå har svarat på frågan om kameraövervakad kollektivtrafik.

Mycket bra förslag

Sverigedemokraterna

Ingen motivering

Ganska bra förslag

Centerpartiet

Där behovet finns för passagerarnas trygghet ska kameraövervakning ske.

Socialdemokraterna

Om det finns ordningsproblem eller andra skäl till en utökad kameraövervakning inom delar av kollektivtrafiken så kan det vara en bra åtgärd för att öka både personalens och resenärernas säkerhet. Men man ska vara försiktig med att införa kameraövervakning i det offentliga rummet.

Liberalerna

Ingen motivering

Ganska dåligt förslag

Moderaterna

Viktigt med balans mellan krav på säkerhet och integritet. Kameraövervakning där det är oroligt, sker tillbud och där det finns ett behov. Men finns ingen anledning att övervaka allt, oavsett behov.

Kristdemokraterna

Det skulle innebära ett intrång på resenärernas integritet. Generellt ska vi nog vara försiktiga med kameraövervakning. Vi måste kunna möta samhällsutvecklingen med att stödja familjer, bra utbildning och goda uppväxtvillkor för barn och unga.

Vänsterpartiet

Ingen motivering

Miljöpartiet

Ingen motivering

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valkompassen 2018

Mer i ämnet