Insamlingen till kvinnohuset i Örebro är lördagen den 25 maj runt om i Örebro. Foto: Mia Bylander/Svenska kyrkan och TT

Samlar in pengar till utsatta mammor inför Mors dag

Uppdaterad
Publicerad
Svenska kyrkan i Örebro har samlat in pengar till Kvinnohuset i Örebro under hela maj, och dagen innan Mors dag är det slutspurt. Allt fler kvinnor och barn utsätts för mäns våld, och Örebro är inget undantag, skriver de i ett pressmeddelande.

Kampanjen genomförs för nionde året i rad på initiativ av reklambyrån Strateg, och när Svenska kyrkans medarbetare i Örebro har varit en aktiv del av den kampanjen under de nio år den funnits.

– För oss känns det naturligt att jobba för att samla in pengar till en sådan här sak, säger Mia Bylander, kommunikationsstrateg för Svenska kyrkan Örebro. 

För utsatta kvinnor och barn

På lördagen den 25 maj, alltså dagen innan Mors dag, så samlar Svenska kyrkan i Örebro in pengar till Kvinnohuset i Örebro.

Det gör de med uppmaningen om att bry sig om någon annans mamma, de kvinnor som tvingats lämna sina hem för skyddat boende.

Bland annat kommer de att sälja ”En annan mamma-armbandet”, och pengarna går oavkortat till Kvinnohuset och deras arbete mot våldet mot kvinnor och barn.

Slå förra årets rekord

Totalt sett gjorde alla ideellt engagerade organisationer och företag tillsammans med alla som köpte armband och skänkte pengar att insamlingen genererade över 100 tkr 2018 som oavkortat gick till Kvinnohuset.

Ett belopp som de vill överstiga i år hoppas Mia Rylander.

– I år hoppas vi nog alla tillsammans på att kunna bidra med ungefär lika mycket eller mer. Kan Svenska kyrkan sälja runt 350 armband är det toppen, säger hon.

Här säljs armbanden

Visa

Adolfsbergs församling på söder, Glomman 127

Café Nikolai , Nikolaigatan 8

Informationsservice i Kyrkans hus, Storgatan 27 A

Längbro församling, Församlingsvägen 4

Mikaels församling , Hjärstavägen 33

Olaus Petri församling, Sofiagatan 2 A-D

Solliden, Långbyn 217

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer