Arkiv: Grahn tog två straffar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hallsbergsbördiga Sara Grahn: ”Jag är supertaggad”

Publicerad

Sara Grahn har rötterna i Hallsberg och IFK Hallsberg. Nu är hon målvakt i Brynäs IF och är, för tredje gången, uttagen till landslaget inför OS.

Den 10 februari drar OS igång för damerna då de möter Japan. Målvakten Sara Grahn har numera rutin på att delta i OS och är såklart glad över att bli uttagen igen.

– Jag har jobbat för det här i fyra år och det är ju ett mål man har, så det var härligt att få beskedet. Det känns jättestort att få representera sitt land i OS, det är största man kan vara med om. Så jag är väldigt stolt, säger hon.

Delmål ett: Kvartsfinal

Hittills i år har matcherna mot både Japan och Schweiz varit jämna och delmål ett för damerna är att vinna gruppen och ta sig till kvartsfinal. Truppen är blandad och Grahn tycker laget känns bra.

– Det är lite av allt, både spetsspelare och ”gnuggare”, det ger en bra bredd på laget. Dessutom har vi spelat tillsammans nästan allihopa under ett år, så det känns jättebra.

”Inte tänka för mycket”

Inför mästerskapet kommer hon fortsätta vardagen som vanligt.

– Det gäller att göra allt man brukar göra, hålla sig frisk inför tävlingen och ha en bra vardag. Det är ett jättestort mästerskap men det gäller att inte tänka för mycket på det innan.

Bra form

Formen känns bra och nu vill hon landa i en skön känsla. Förhoppningen är att prestera på topp när det väl gäller.

– Jag vill hjälpa laget till att vinna. Jag vill spela min bästa hockey.

Är du taggad?

– Ja, verkligen supertaggad! Det ska bli jättekul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.