Oklart om Region Örebro län ska satsa pengar på flyglinjer i framtiden

Publicerad

Flyglinjen mellan Düsseldorf och Örebro höll en säsong. Linjen, som är inne på sin andra sommar, kommer inte att fortsätta i år.

Meningen var att tyskar skulle ta flyget till Örebro airport från Düsseldorf. Region Örebro län beslutade sig för att stötta flyglinjen med två miljoner kronor under en treårstid.

Hittiills har omkring en miljon kronor betalats ut, men mer blir det inte eftersom det var för få som flög från Düsseldorf till Örebro och att linjen nu alltså upphör, något som P4 Örebro var först med att berätta.

Olönsamma flyglinjer

Örebro airport har haft svårt att hålla igång flyglinjer till utlandet och förra året la linjen Örebro-Köpenhamn ner. Allt som allt satsade regionen närmare tio miljoner kronor under fyra år på den flygrutten.

Enligt regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) är det oklart om regionen ska satsa pengar på nya linjer i framtiden.

– Just nu har vi inga pengar, säger Andreas Svahn.

– Men det kan ändra sig om vi hittar någon flyglinje som fungerar, fortsätter han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer