SD-politiker anmäls till medlemsutskottet

Publicerad

Efter Sverigedemokraten Christer Schultz grova uttalanden på Twitter har Sverigedemokraterna i dag anmält händelsen till medlemsutskottet för att se vilka konsekvenser det kan få.

I går publicerades flera uttalanden som Sverigedemokraten Christer Schoultz, ledamot i Karlskogas lokala partistyrelse och suppleant i Örebros distriktsstyrelse, skrivit på sin Twitter.

– Vi har varit i kontakt med distriktet i dag och de ska ha ett samtal med den berörda personen, säger Martin Kinnunen, SD:s pressansvarige till Tvärsnytt.

Dessutom har ärendet anmälts till Sverigedemokraternas medlemsutskott. Dit går alla personärenden som rör medlemmar i partiet.

– Först då kan vi se vilka konsekvenser det här kan få. Men det kan ta flera veckor, upp emot en månad, innan det kan fastslås, säger Kinnunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer