SD-politiker anmäls till medlemsutskottet

Publicerad

Efter Sverigedemokraten Christer Schultz grova uttalanden på Twitter har Sverigedemokraterna i dag anmält händelsen till medlemsutskottet för att se vilka konsekvenser det kan få.

I går publicerades flerauttalanden som Sverigedemokraten Christer Schoultz,ledamot i Karlskogas lokala partistyrelse och suppleant i Örebros distriktsstyrelse,skrivit på sin Twitter.

– Vi har varit i kontakt meddistriktet i dag och de ska ha ett samtal med den berörda personen, säger MartinKinnunen, SD:s pressansvarige till Tvärsnytt.

Dessutom har ärendet anmälts tillSverigedemokraternas medlemsutskott. Dit går alla personärenden som rörmedlemmar i partiet.

– Först då kan vi se vilkakonsekvenser det här kan få. Men det kan ta flera veckor, upp emot en månad,innan det kan fastslås, säger Kinnunen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.