Hade precis lagt mig i sängen när jag hörde nåt som lät på altanen utanför sovrumsfönstret. Gick upp för att kolla och döm om min förvåning när det stor en älgkalv och i lugn och ro drack vatten ur sonens pool. Foto: Elena Forsman

Se älgens fräcka trädgårdsbesök

Uppdaterad
Publicerad

Elena Forsman i Vintrosa hade precis lagt sig i sängen när hon hörde något på altanen. Synen som mötte henne var minst sagt oväntad.

Någonting lät utanför sovrumsfönstret. Elena Forsman i Vintrosa hade precis lagt sig i sängen när hon hörde ljud på altanen.

Hon var tvungen att gå upp och kolla. Och där, mitt i trädgården, stod en älgkalv och drack i lugn och ro ur sonens pool.

Tittarbilden Örebro 2015

– Jag trodde först att det var tjuvar i trädgården. Och så står där en älgkalv. Jag tappade hakan, och blev riktigt förvånad, säger Elena.

– Jag gissar att kalven behövde lite svalka i värmen, tillägger hon.

Kalven stod kvar några minuter och njöt av vattnet. Trots att den fick syn på Elena.

– Jag höll mig dock på insidan av den inglasade delen. Efter en stund backade den ner och gick långsamt ut från tomten. Jag såg sen att den fortsatte ner i villakvarteret.

Med den bilden blir Elena sommarens andra vinnare i vår tittarbildstävling, och hon kommer nu att belönas med en sommarpresent från SVT Nyheter Örebro.

Tittarbilden 2015

Fortsätt att ta bilder och skicka in till orebro@svt.se. Det kan bli just DU som vinner nästa gång.

PS. I år tar vi bara emot bilder på mejl – inte Twitter och Instagram. Om du knäpper med kameramobil, glöm inte att hålla mobilen liggande istället för upprätt.

Förutom att vi veckovis utser en vinnare kommer vi även att utse hela sommarens bästa bild i augusti. Den personen kommer då att vinna #Solstolen från vår sommarserie. Läs mer om #Solstolen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tittarbilden Örebro 2015

Mer i ämnet