Pontus Lönnström och codriver Jörgen Lindahl . Foto: Privat

Seger för rallyjunioren Pontus Lönnström i SM-deltävling

Uppdaterad
Publicerad

Rallyjunioren Pontus Lönnström från Nora MK tog hem segern i den otrimmande tvåhjulsdrivna klassen i junior-SM när den tredje deltävlingen i årets Rally-SM avgjordes i Nyköping i helgen.

Segermarginalen för Pontus Lönnström och hans co-driver Jörgen Lindahl från Växjö MS var 2,7 sekunder. De höll ledningen i klassen under större delen av tävlingen och vann alltså på specialsträckan.

– Det känns ju skitbra förstås. Och skönt att det höll hela vägen till mål. Det skiljde två sekunder inför sista sträckan och det var väldigt jämnt hela tävlingen, säger Pontus Lönnström.

Segern innebär avancemang i tabellen, från sexa till tvåa i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet när tre deltävlingar kvarstår. Först väntar ett sommaruppehåll.

– Då blir det att gå igenom bilen så att allt är redo inför de sista avslutande tävlingarna. Vi tar med oss den här helgen och försöker hålla i det. Det är så jämnt i den här klassen så det gäller att vara med nu de sista tävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.