Ann Montgomery-Cederhielm är sponsoransvarig och arrangör för Segersjödagarna. Foto: Malin Gotlin

Segersjödagarna riskerar att ställas in: ”Det är katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Det är ovisst om SM i fälttävlan i Segersjö, Odensbacken, blir av i år. Arrangören fick så sent som i fredags grönt ljus för att hålla tävlingen – men utan publik. Men på tisdagen sa regionstyrelsen för Region Örebro län nej till klubbens ansökan om bidrag samt ambulans.

– Det är katastrof, säger Ann Montgomery-Cederhielm som är sponsoransvarig och arrangör för Segersjödagarna.

Segersjödagarna har hållits på Segersjö herrgård i många år och att få ambulans som är stand by på området har aldrig varit något problem förut. Dessutom är det ett krav från Svenska ridsportförbundet att ha ambulans tillgänglig vid fälttävlan, enligt Ann Montgomery. Men nu säger alltså regionstyrelsen nej till det.

– Vi avslog ansökan utifrån den situation vi befinner oss i. Vi vill värna vården och då kan vi inte bidra till en riskfylld sport, där det kan ske olyckor, säger Bechet Barsom (KD), vice ordförande i regionstyrelsen.

Tufft ekonomiskt läge

Bechet Barsom hänvisar också till regionens ansträngda ekonomi, som en orsak till avslaget. Men Ann Montgomery – Cederhielm menar att arrangemanget ger mer än det smakar.

– Vi har 150 starter och 300 funktionärer. Det här är en viktig tävling, inte bara för oss, utan också för många lokala föreningar och småföretagare i Östernärke. De rådgivare vi pratat med tror att restriktionerna kommer att lätta i augusti och i så fall kan vi också ha publik. Det genererar hotellnätter. Regionen ska väl värna om landsbygden?

Det här ansökte Segersjö fältrittklubb om: 160 000 kronor i bidrag samt ambulans. Regionstyrelsen har avslagit ansökan.

Hör mer i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.