Bagaren Morgan Eidholm gick upp tidigt för att hinna baka alla semlor till tisdagsmorgonen. Foto: Marcus Titus/SVT

Semlor i tusental bakades inför fettisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Förberedelserna börjar redan kvällen innan och sedan bakas det semlor hela natten. På fettisdagen säljs det semlor i tusental på konditoriet i Hallsberg – trots att volymen är betydligt mindre än vanligt på grund av coronapandemin.

Bagaren Morgan Eidholm uppskattar att de bakat ungefär hälften så många semlor som det annars kan bli ett vanligt år.

– Som mest har vi sålt 3 000 semlor på en dag, men nu ligger det på runt 1 500, säger han.

Anledningen tror han är att personalen på många företag jobbar hemifrån vilket gör att stora fikabeställningar dras in.

– Till sommaren tror jag dock att det kan vända igen, allt innan dess är en bonus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.