Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torsdag var den sista dagen för förhandling för de sex personer åtalades för grovt bidragsbrott. Kammaråklagarna yrkar för fängelsestraff för samtliga åtalade. Foto: SVT

Sista förhandlingsdagen för grovt bidragsbrott – yrkar på fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

Torsdag var den sista dagen för förhandling för de sex personer som åtalas för grovt bidragsbrott. Kammaråklagarna yrkar på fängelsestraff för samtliga åtalade.

Under torsdagen pågick den sista förhandlingen för de sex personer som tidigare i höstas åtalades för grovt bidragbrott efter de misstänks ha lurat Försäkringskassan på cirka 12 miljoner kronor.

Enligt åtalet har den huvudmisstänkte lämnat överdrivna, eller rentav falska uppgifter om sitt eget hälsotillstånd, för att få assistans för sitt funktionshinder.

Yrkar på fängelsestraff

Åklagarna yrkar nu på fängelsestraff för de sex åtalade. Åklagarna yrkar på sex års fängelse för den huvudmisstänkte. De övriga fem som ska ha låtsats varit assistenter yrkar åklagarna ska dömas till fängelse i cirka 1-2,5 års fängelse var.

Kammaråklagarna Elisabeth Andersson och Robin Andersson tror på en fällande dom.

– Det var vi gjort sedan vi väckte åtal och den uppfattningen har inte ändrats, säger Robin Andersson.

Samtliga åtalade förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer