• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

De nya bryggorna ligger fortfarande på land vid Sixtorps badplats. Foto: SVT

Sixtorps badplats är fortfarande utan bryggor

Publicerad

I sommar har badbesökarna vid Sixtorps badplats inte kunnat hoppa från någon brygga. Fjolårets bryggor var i så pass dåligt skick att de inte kunde användas och de nya har ännu inte lagts i vattnet.

Nu när sommaren är som varmast samlas det flera sällskap och familjer på Sixtorps badplats. Besökarna beskriver hur det är en idyllisk miljö, men det är någonting som saknas och som hör badplatsen till, bryggan.

Krävs förberedelser

De bryggor som tidigare år legat vid badplatsen var i allt för dåligt skick för att fortsätta användas och därför beställdes det nya bryggor. Dessa bryggor står nu på badplatsen men de har ännu inte kunnat läggas i vattnet, detta för att det krävs flera förberedelser. Man måste bland annat sätta dit fästen på bryggorna sedan måste man också göra dykningar.

Saknas av badgästerna

Badgästerna hoppas att bryggorna snart ska vara i.

– Nu är det ju mitt på sommaren, så snart är det ju slut, så man kan ju tycka att det är dags att lägga i dem innan det blir för sent, säger badgästen Mats Torstensson.

Region Örebro Län som har det övergripande ansvaret för badplatsen beräknar att bryggorna kommer vara på plats om ca. 10 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.