Foto: TT

Sjätte vargen fälld och ytterligare en ska skjutas

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen sköts den sista vargen i Lokareviret i samband med den vargjakt som pågår där. Det innebär att sammanlagt sex vargar har skjutits. Länsstyrelsen har dock fattat beslut om att ytterligare en varg ska skjutas.

Den senast fällda vargen sköts vid lunchtid i samma område som majoriteten av de tidigare, alltså nordost om Storfors. Under fredagen fälldes tre vargar, två vid lunchtid och en på eftermiddagen. Tidigare hade ytterligare två vargar fällts, en i torsdags och en i onsdags.

I samband med att kvoten fyllts kom Länsstyrelsen i Värmland med ett nytt besked.

Indikationer på att fler fanns

– Vi har fattat beslut om att ytterligare en varg ska fällas i Lokareviret. Strategin för att nå målet är att tömma vissa revir, däribland Loka. Vi har ju haft tydliga indikationer på att det fanns fler än sex vargar, Länsstyrelsen i Örebro har spårat sju vargar, säger vilthandläggaren David Höök i Värmland, som administrerar jakten.

Jakten fortsätter alltså. Länsstyrelsen uppmanar nu vargjägarna vid Loka att snarast rapportera fällda djur eftersom att det bara återstår en varg i tilldelningen.

Jakt pågår också i området Brattfors som tillhör Värmland. Där har sammanlagt fem vargar skjutits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer