Foto: SVT/TT

Sjöberg inför åttondelsfinalen: ”Bara positivt och taggat”

Uppdaterad
Publicerad

Det är full motivation och glädje som gäller för det svenska landslaget i Volleyboll inför åttondelsfinalen i EM som spelas på lördagen mot Bulgarien.

– Det är så himla häftigt att få vara med om detta att vi kunde avancera från gruppen i vårt första EM på 38 år, säger Sofia Sjöberg.

Det svenska damlandslaget i volleyboll var nederlagstippat när de klev in genom EM-dörren. Men det var då det. Nu är de i åttondelsfinal och spelar mot Bulgarien på lördag med chans till avancemang. En framgångsfaktor är den mixade erfarenheten menar liberon Sofie Sjöberg.

– Vi har ju fått ut väldigt många spelare i världen. Vi har storstjärnan Isabell Haak, tvillingarna Lasciz, Anna Haak som är ute och bidrar till ett förhöjt spel som vi som är kvar i Sverige bara kan haka på.

Hon, liksom två av landslagsspelarna, passaren Sofia Andersson och centern Elsa Arrestad hör till vardags till Örebro Volley och centern Linda Andersson har bakgrund i KFUM Örebro. Med andra ord finns länet väl representerat i årets EM och i den spännande matchen som spelas mot värdlandslaget och dess publik på arenan i Plovdiv.

Hör Sofia berätta mer om förväntningarna i videoklippet inför matchen som spelas på lördag med start 19.30 och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.