Hör regionens Hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claessonom svara på kritiken i klippet. Foto: Johan Nilsson/TT, Beatrice Emmerik/SVT

Sjukvårdsdirektören om vaccinkritiken

Uppdaterad
Publicerad

Pensionärsföreningar i Hällefors är kritiska till att regionen inte har fler vaccinationsnoder i länet. Men sjukvårdsdirektören Jonas Claesson menar att regionens prioriteringar har gjort att resurser har kunnat användas på annat håll.

– Vi har sparat mycket tid som vi har kunnat lägga på vård, säger han.

Regionens Hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson tror inte att antalet vaccinationsnoder i länet har påverkat täckningsgraden i norra länsdelen.

– Vi har bra vaccinationstäckning i de viktigaste åldersgrupperna, uppger han.

Coronaviruset i Örebro län

I maj genomförde regionen en satsning för att höja täckningsgraden i två kommuner, Hällefors och Ljusnarsberg. Runt 700 personer över 65 år blev kontaktade, och uppmanades att vaccinera sig.

– Då visade det sig att ungefär hälften redan var vaccinerade i andra regioner. Och det var inte mer än ett hundratal som faktiskt kom och vaccinerade sig, säger Jonas Claesson om resultatet av satsningen.

I klippet: Sjukvårdsdirektören svarar på kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet