Ska cykla 267 mil för att samla in pengar till naturorganisation. Räknar med att det ska ta fem veckor om han cyklar tio mil per dag i fyra dagars etapper. Foto: Anders Nord/SVT

Ska cykla 267 mil för miljön: ”Tycker det är en jättebra idé”

Uppdaterad
Publicerad

Örebroaren Patric Bennysson ska cykla från Trelleborg i söder till Karesuando i norr för att samla in pengar till Naturskyddsföreningen.

Patric Bennysson har varit en passiv medlem i flera miljö och klimatorganisationer men ville ta steget och bli mer aktiv.

– Då tänkte jag att det kan vara en bra idé att göra någonting aktivt samtidigt som jag gör den här cykelresan, säger han.

Tio mil om dagen

Patric har planerat att cykla tio mil per dag i fyra dagar och vila den femte, och i det tempot räknar han med att resan ska ta cirka fem veckor.

Det kommer vara möjligt att följa Patrics resa via sociala medier, men också via en karta genom en gps.

Det är en speciell resa som Patric Bennysson ger sig ut på för miljön, en väldigt lång resa som han ska ta sig igenom alldeles själv.

Sällskap längs vägen

– Jag har några arbetskamrater som vill möta upp mig strax före Örebro och cykla med mig in till stan, och sen en kompis som vill följa med någon dag, berättar han.

Patric Bennysson börjar sin resa från Trelleborg på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.