Noel Thunell Benjamin Tulic och William Axelsson Foto: Anders Nord / SVT

11-årige Benjamins medborgarförslag: Bygg en skejtpark i Fjugesta

Publicerad

11-årige Benjamin Tulic skrev förslaget till Lekebergs kommun och nu hoppas han på att parken ska bli verklighet. – Jag blev inspirerad av skejtparken i Örebro, säger Benjamin.

Om man är sugen på att åka skateboard eller kickbike i Fjugesta är man hänvisad till sin egen garageuppfart. Det tycker Benjamin att kommunen borde ändra på.

–  Vi kan inte hoppa med kickbiken här så häromdagen åkte jag till Örebro skatepark och blev inspirerad av allt de hade byggt där, säger Benjamin.

Skrev ett medborgarförslag

Besöket i Örebro resulterade i ett medborgarförslag till kommunen där Benjamin frågar om man kan bygga en skatepark i Fjugesta, eftersom många barn och unga skulle bli glada för det.

För några år sedan var det andra ungdomar som också hade lämnat in ett medborgarförslag om en skateramp som behandlades i Kultur- och bildningsnämnden. Förslaget blev aldrig verklighet eftersom det då pågick en projektering för en ny- om och tillbyggnad av skolan i Fjugesta.

Pågår ombyggnad av skolan

Idag pågår det en ombyggnad av skolan och det innebär att barnen inte kan åka kickbike där och hoppa.

– Så jag kan bara åka på slät mark. Jag brukade vara mycket på skolan men nu får jag vara hemma. Här kommer det mycket bilar så jag kan knappt göra några trix utan att en bil kommer förbi, säger Benjamin.

Räcker med några hopp

En skatepark i Fjugesta behöver inte vara lika stor som i Örebro tycker Benjamin, men några hopp vore bra.

Moderaten Britt Åhsling, andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Lekeberg, säger att det just nu inte finns några planer på någon park men medborgarförslaget har inte varit uppe i kommunfullmäktige än.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer