Skidanläggningen Klacken i Gillersklack. Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

Skidanläggningen Gillersklack kan säljas igen inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Skidanläggningen Gillersklack kommer troligtvis vara till salu inom kort. Kronofogden har mätt ut anläggningen eftersom nuvarande fastighetsägare har skulder på hundratusentals kronor, det rapporterar Hem å Hyra.

Skidanläggningen har varit stängd sedan ett par år tillbaka, vilket SVT Nyheter Örebro tidigare rapporterat om. Det har lett till att invånare i Ljusnarsbergs kommun fått resa flera mil för att åka alpint eller besöka badanläggning.

Nu rapporterar tidningen Hem å Hyra att Kronofogden mätt ut anläggningen Gillersklack och att den snart kommer att vara till salu igen, om inte fastighetsägaren reglerar skulderna. Det ska handla om obetalda viten, skatteskulder och andra skulder på cirka 700 000 kronor, skriver tidningen.

Det är Tino Bessou som äger företaget Blötbergets fastigheter, som i sin tur äger anläggningen i Gillersklack. Tino Bessou har i nuläget avböjt att kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidanläggningen Gillersklack

Mer i ämnet