Foto: Emilie Pless/SVT

Skivor och kassetter fick nya ägare i Brunnsparken

Uppdaterad
Publicerad

Det soliga vädret och folkmängden skapade samma känsla som en varm klubbspelning när det ordnades skivmässa i Globen i Brunnsparken.

– Det är fullt drag. Det känns som att vinlyen har återhämtat sig efter de svåra åren på 90- och 00-talet, säger försäljaren Tomas Hjort.

På skivmässan gick det att hitta riktiga rariteter för den som hade tålamodet att leta igenom varje back noggrant. En besökare hittade till exempel en skiva med The Rolling Stones som bara hann tryckas i ett hundratal exemplar, innan skivbolaget stoppade den för dess explicita titel, ”Cocksucker blues”.

Tomas Hjort ser att vinylsamlandet lockar allt fler.

– Förut var det mer punk och hårdrock. Nu känns det som att de flesta kategorier funkar på vinyl igen, säger Tomas Hjort.

Inte bara gamla skivor

Själv har han mest begagnade skivor med hårdrock i sitt sortiment, men även en del nypressade vinylskivor. Ett albumformat som fått sig ett uppsving de senaste åren.

– Det är lite längre köer till presserier för att få sina vinyler, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.