Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I slutet av januari tas beslut om Snavlundaskolan ska läggas ner. Foto: Thomas Wedin/SVT

Skola i Askersund hotas av nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

En av Askersunds nyaste skolor hotas av nedläggning. Det på grund av besparingar inom skolverksamheten.

Det var Sydnärkenytt som först rapporterade om att Snavlundaskolan i Askersund, byggd 2011, riskerar att läggas ner. Anledningen ska vara att kommunen i december fattade beslut om att spara 4,7 miljoner kronor inom skola och barnomsorg.

– Det saknas pengar helt enkelt. Det här är ett förslag som ligger framtaget men det är inte politiskt hanterat ännu, säger Caroline Dieker (M), kommunstyrelsens ordförande i Askersunds kommun, till SVT Nyheter Örebro.

Slå ihop skolorna

Enligt tidningen informerades föräldrarna på skolan om planerna under ett möte tidigare i veckan.

Tanken är att förskolan och fritidsverksamheten blir kvar, medan de runt 50 skoleleverna ska bussas till och från skolan i Rönneshytta. Det faktiska beslutet om förändringar kommer att fattas på ett möte i Barn- och utbildningsnämnden den 29 januari.

– Enda anledningen till förslaget är att Snavlunda är en liten skola. Om man slår ihop Snavlunda och Rönneshytta skulle man kunna få en årskull i varje klass, säger Caroline Dieker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer