Åsa Jönsson, tillförordnad verksamhetschef för grundskolorna i Lindesberg, berättar att alla skolor kommer ha en övningsdag. Foto: SVT

Skolorna i Lindesberg ska öva inför eventuellt coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

I Lindesbergs kommun kommer eleverna få öva inför ett eventuellt coronautbrott. Om en eller flera skolor måste stänga till följd av viruset, vill man fortsatt hålla igång undervisningen via datorer.

Det är elva skolor med sammanlagt ca 2 500 elever som berörs. Alla elever i årskurs 4-9 har en egen dator och via den vill man upprätthålla elevernas kunskapsutveckling, om ett coronaviruset skulle leda till att en eller flera skolor måste stänga. Därför komma man nu öva inför ett sådant scenario.

– Alla skolor kommer ha en dag när man försöker öva på det här. Man har eleverna och lärarna som vanligt i skolan, men man tänker sig att man egentligen är hemma, och prövar att jobba väldigt digitalt. Man låter undervisningen gå via datorn, säger Åsa Jönsson, som är tillförordnad verksamhetschef för grundskolan i Lindesbergs kommun.

Coronaviruset i Örebro län

I klippet hör du mer hur övningen kommer gå till .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet