Sedan i början av december har Skrantaskolan i Karlskoga börjat kameraövervakas. Foto: Johan Pisoni/SVT

Skolkorridorer i Karlskoga kameraövervakas

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i början av december har Skrantaskolan i Karlskoga börjat kameraövervakas. Kamerorna sitter i korridorerna och syftet är att minska kränkningar mellan elever.

I ett pressmeddelande skriver Karlskoga kommun att kamerorna kommer ge skolan möjlighet att snabbare kunna ingripa mot kränkningar och samtidigt förebygga brottslighet.

Bildmaterialet kommer sparas i fyra dagar innan det raderas, men i vissa fall kan det komma att sparas längre.

Inspelningarna kommer hanteras med sekretess, men kan lämnas över till polisen vid utredningar.

– Kameraövervakning av grundskolor och gymnasieskolor blir allt vanligare hos kommuner. Idag har var femte kommun installerat kameror i sina lokaler. Skolor som har kameraövervakning inomhus har sett en klar minskning av kränkningar mellan elever, därför har Skrantaskolan nu installerat kameror i sina korridorer. Det här är en del i vårt arbete med att skapa ökad trygghet, säger rektor Peter Svensson enligt ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.