Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Ljungdahl är vd på Jordbruksaktuellt, som ligger i området på Aspholmen där manifestationen är planerad att hållas. Foto: Åsa Svennebäck/SVT

Skolor och arbetsplatser på Aspholmen stänger när Paludan kommer

Uppdaterad
Publicerad

Flera verksamheter som ligger i industriområdet Aspholmen, där Rasmus Paludan under fredagen ska hålla ett valmöte, väljer att hålla stängt. Med scenerna från Sveaparken i minnet vågar de inget annat.

SVT har pratat med flera verksamheter på Aspholmsvägen i Örebro. Samtliga av dem vi pratat med har valt att hålla stängt under fredagen.

– Jag har sagt åt mina anställda att de inte får vara på jobbet imorgon eftermiddag och att de måste ta med sig datorerna hem, säger Stefan Ljungdahl, vd på tidningen Jordbruksaktuellt.

Våldsamt upplopp i Örebro

Flera av dem saknar information från polisen om hur manifestationen ska gå till, istället är det fastighetsägare som hört av sig med information.

– Jag fick bara veta att det handlade om en allmän sammankomst, men jag listade själv ut vad det handlade om, säger Becky Evensen, rektor på Realgymnasiet. 

I klippet ovan får du följa med till Aspholmsvägen och träffa flera verksamheter längs med Aspholmsvägen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här svarar Lars Wirén, polisens kommenderingschef för valmötet i Örebro. Foto: Philip Naskret/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet