På tisdagen startade skolan. Foto: SVT

Skolskjuts i Lekeberg åter i kommunal regi

Uppdaterad
Publicerad

Efter många turer kring skolskjutsen för barnen i Lekeberg har nu kommunen åter tagit över planering och administration kring bussturerna från Länstrafiken.

På tisdagen rullade skolbussarna igen när det var skolstart för vårterminen. Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden, var själv ute på två av kommunens skolor för att prata med föräldrar, chaufförer och skolpersonal.

– Vi tittar över allt och gör det så optimalt som möjligt. Det var första dagen idag, det kommer blir bättre. Någon stod på fel plats och sådär, men det känns betydligt bättre och framförallt mycket tryggare än vi haft under hösten, säger han.

Tar över ansvaret

Nu är sagan med Länstrafiken slut och kommunen tar över ansvaret helt och hållet själva. Än har kommunen inte några färdiga rutter som de kan gå ut med, men Håkan Söderman säger att alla som är berättigad skolskjuts enligt regelverket kommer att få det.

– Självklart får de transport till och från skolan.

Har många föräldrar hört av sig med frågor?

– Jag vet inte hur många som hört av sig till tjänstemännen. Jag har pratat med ett antal, både tidigare och i mellandagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolskjutsbråket i Lekeberg

Mer i ämnet