Foto: Janerik Henriksson/TT

Skospår avslöjade rånare – tre män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Vid 20-tiden på lördagskvällen trängde sig två män in i en bostad i Grythyttan i norra Örebro län.

– De var beväpnade med knivliknande föremål och trängde sig in i en bostad i Grythyttan. Där stal de en mobil och ett bankkort, säger Mats Öhman, polisens presskommunikatör i Bergslagen.

Försöker med nytt inbrott

Knappt två timmar senare får polisen ett larm från en man som ringer och säger att han tror att någon försöker göra inbrott i hans hus i Hällefors. Polisen åker dit och konstaterar att skospåren är likadana som de vid inbrottet i Grythyttan.

–Snart efter inbrottsförsöket stoppas deras bil. I den hittar polisen stöldgodset från inbrottet i Hällefors, säger Mats Öhman.

Det är tre män som grips på platsen och som senare blir anhållna. En av de anhållna är i 20-årsåldern, ålder på de andra två saknas det just nu uppgifter om. Samtliga är misstänkta för försök till stöld genom inbrott och väpnat rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.