Foto: TT

Sköt sig själv i foten– greps i Varberga

Uppdaterad
Publicerad

Sent natten mot onsdag kallades polisen till en adress i Varberga efter skottlossning. En man är gripen för vapenbrott och polisen misstänker att han av misstag skjutit sig själv i foten.

Det var klockan 03.12 som polisen kallades till en lägenhet i Varberga eftersom att en man skulle ha blivit skjuten på platsen. Väl där stöter polisen på en man som sitter i en taxi på väg att lämna platsen. Mannen hade en skottskada i foten.

I lägenheten hitta polisen en blodansamling och skotthål i golvet.

– Två män är gripna. Det är en man född 88 som har skottskadan, säger Johan Wallenius som är vakthavande befäl vid polisen.

Två gripna

När polisen anlände till adressen valde ytterligare en man att springa från platsen. Även han greps misstänkt för vapenbrott. Enligt polisen är männen födda 88 och 85. På hemsidan skriver polisen att de inte lämnar ytterligare kommentarer i ärendet.

– Det är för att vi inte vill påverka vittnen som kan ha sett händelsen. Men vi håller på med utredningen, säger Johan Wallenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.