Foto: Monika Bruhn. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Skottlossning i Brickebacken – en skadad

En kvinna hittades skjuten i bostadsområdet Brickebacken under måndagskvällen. Enligt polisen har flera skott avlossats. Nu har en person gripits, efter att ha överlämnat sig själv.
– En man är gripen, misstänkt för försök till mord. Han har hört av sig till polisen och velat överlämna sig själv, säger polisens vakthavande befäl Jens auf der Heide, till Aftonbladet.

Polisen fick in det första samtalet om händelsen klockan 21.14 på måndagskvällen.

– Vi får in ett flertal samtal om att flera skott avlossats i Brickebacken. På plats hittar vi en kvinna född 1984 skjuten, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid polisen.

Foto: Monika Bruhn.

Enligt polisen var kvinnan vid liv när hon hittades utomhus i Brickebacken och är nu förd till USÖ med ambulans. Kvinnans skadeläge är i nuläget oklart.
– Vi arbetar på platsen med att förhöra vittnen och säkrar brottsplatsen, säger Jan Matérne.

Mycket folk på platsen

SVT Nyheters reporter på plats beskriver läget på platsen som lugn.
– Jag ser sammanlagt fyra patruller där jag står just nu. Men det har samlats mycket folk på platsen. Händelsen verkar ha inträffat på Björkrisvägen i Brickebacken, säger hon.

”Hysteriska skrik och skällsord”

SVT Nyheter har pratat med en boende i Brickebacken som hörde skottlossningen.
– Vi satt och kollade på tv. Man har ju tv:n på hög volym, men smällarna som kom var inte vanliga påsksmällare direkt, utan det kom fem-sex smällar. Sen hörde jag hur folk skrek och det var inte vanliga skrik utan det var hysteriska skrik och skällsord. Det lät inte alls bra, säger den boende i området.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mordförsök i Brickebacken

Mer i ämnet