Misstänkt skottlossning utanför Örebro var smällare

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågick i området Ekeby-Almby utanför Örebro efter larm om misstänkt skottlossning. Men efter en timmes undersökning av polis visade det sig handla om smällare istället för pistolskott.

Polisen fick i ett larm klockan 13:36 om en misstänkt skottlossning i bostads området Ekeby-almby utanför Örebro. Vid begynnelsen av händelsen fanns det ingen ingen fara för allmänheten och det skulle visa sig att det aldrig fanns någon fara över huvudtaget.

– Vi försöker fastställa vad som hänt på platsen. Än så länge vet vi inte så mycket, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Hur har man fått information om den misstänkta skottlossningen?

– En privatperson har ringt 112 och sedan sagt att den hört flera skott som avlossats i området, säger Wickberg.

Var smällare

Efter att SVT Nyheter Örebro varit i kontakt med polisen flertal gånger för att reda ut vad som hänt på platsen så kunde polisen tillslut komma med ett svar.

– Det som har hänt är att man smällt av smällare i Framnäs som ligger i området Ekeby-almby. Det ska vara två yngre män i 20-årsåldern som tänt smällare som misstänktes för att vara pistolskott, säger Christina Hallin på polisen.

Efter att polisen åkt från platsen kan de klargöra att det inte finns någon misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.