Den 13-åriga flickan fick allvarliga skador efter hammarattacken och fick vårdas på intensivvårdsavdelning under lång tid. Foto: Polisens förundersökning

Attackerade 13-åring med hammare – döms till rättspsykiatrisk vård

Publicerad

På väg över skolgården blev den 13-åriga tjejen attackerad och slagen i huvudet med en hammare. Nu döms en 21-årig kvinna för grov misshandel till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

När den 13-åriga tjejen tillsammans med några kompisar skulle lämna nycklar på Varbergaskolan blev hon attackerad av den 21-åriga kvinnan. Kvinnan skrek att hon skulle döda ungdomarna och slog den 13-åriga flickan i huvudet med en hammare.

Blev medvetslös

Av sjukjournalen framgår att hammaren träffade med den spikutdragande delen och krossade skallbenet. Flickan blev medvetslös av slaget och tvingades till flera operationer och var under lång tid inlagd på sjukhuset.

Förutom att den 13-åriga flickan blev slagen i huvudet, blev även hennes syster slagen med hammaren på knäet.

Lider av psykisk störning

Den 21-åriga kvinnan har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att hon lider av en allvarlig psykisk störning. Därför dömer tingsrätten henne för grov misshandel och två fall av olaga hot till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer