Pontus Lönnström med kartläsaren Richard Svensson tog guld i JSM i rally. Foto: JCRallypics och emotorsport

SM-guld till rallyföraren från Järnboås

Uppdaterad
Publicerad

Helgens avslutning på Rally-SM i Linköping slutade med JSM-guld för trimmade rallybilar för föraren Pontus Lönnström från Järnboås.

Tillsammans med Richard Svensson från Storfors MK, blev det en andraplacering för Pontus Lönnström från Nora MK, i helgens avslutning på Rally-SM, med 15 sekunder efter Simon Karlsson.

Men det var klart redan på fredagskvällen att de skulle knipa guldet för säsongen.

– Det är helt fantastiskt, det var ju kanon! Det var inte riktigt vad vi hade trott, men det var det vi satsade på. Det är första året vi åker SM-säsongen, det kunde inte blivit bättre, säger Pontus Lönnström. 

Extra sladd för publiken

Ett stort stöd från publiken har varit betydelsefullt enligt Pontus. I skogen var det många som stod och hejade under den sista tävlingen, vilket gav extra energi.

–  Det var många som hejade och då blir man extra taggad. När man visste att resultatet var klart kunde man showa lite, det blev kanske någon extra sladd.

Nu siktar Pontus framåt och har redan börjat fundera lite inför nästa säsong.

– Jag har några som hjälper mig, vi får se vad vi kommer fram till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.