Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eva Cooper, regionchef på Företagarna i Örebro län. Foto: Leonora Toplica/SVT

Så mår småföretagen i Örebro län – och så ser de på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Länets småföretag har återhämtat sig efter några tuffa år, och ser ett fortsatt bättre konjunkturläge framför sig. Det visar årets Småföretagsbarometer, som presenteras idag.

Över hälften av småföretagen i länet, 62 procent, anser att de har goda möjligheter att expandera på sikt, jämfört med 69 procent i hela riket. Nio av tio företag i länet vill också växa.

Företagens orderingång har återhämtat sig hyfsat efter tre år av avmattning, och företagen tror också på en fortsatt ökning. Samma sak gäller omsättningen, efter fjolårets djupa nedgång, som också spås fortsätta öka.

Svag utveckling av lönsamhet

Däremot har tillväxten vad gäller lönsamheten mattats av för sjätte året i rad. Länets småföretag har till och med haft den svagaste utvecklingen jämfört med samtliga län i landet.

I klippet berättar Eva Cooper , regionchef för organisationen Företagarna, om vilka branscher som är särskilt optimistiska och hur det går med matchningen för att hitta rätt kompetens

Småföretagsbarometern

– Visar hur landets småföretag ser på det ekonomiska läget och deras förväntningar de kommande 12 månaderna.

– Bygger på intervjuer och omfattar 4 000 företagare inom det privata näringslivet med 1–49 anställda.

– Bakom barometern står Företagarna, Sparbankernas Riksförbund och Swedbank. Novus har medverkat vid intervjuerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.