En gatulyckta i korsningen Bistagatan och Vattenverksgatan i Örebro orsakade en brand tidigt på fredagsmorgonen. Foto: Emilie Pless/SVT

Smäll hördes vid brand intill vägen – trasig elstolpe orsaken

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i gräset intill Vattenverksgatan i Örebro tidigt under morgonen. Enligt Ellivio rör det sig om en elstope som gått sönder och orsakat branden.

Strax efter klockan 5 på torsdagsmorgonen kom larmet om en markbrand vid Vattenverksgatan. Räddningstjänsten lyckades ta sig ut snabbt och släcka ett område på 20 gånger 20 meter som brann.

– Vi åkte ut efter att grannar hört en smäll och efter smällen sett att det börjat brinna, säger Kjell Haglund, inre befäl på Nerikes bandkår.

Brann i området runt elstolpe

Räddningstjänsten underrättade omedelbart elbolagen Eon och Ellevio om händelsen.

Det visade sig senare att det var en av Ellevios elstolpar som orsakat branden.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt mer än att vår stolpe orsakat branden. Inga kunder är berörda, säger Jesper Liveräd., tillförordnad presschef på Ellevio

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.