Foto: Johan Nilsson/TT

Risk för skyfall och åska under onsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Onsdag morgon och förmiddag kan bli blött i Örebro län – och då främst i de södra delarna. SMHI varnar nämligen för att det finns risk för stora regnmängder med tidvis kraftiga regnskurar och skyfall.

En risk utfärdas av SMHI när prognosen är osäker. Om prognosen blir säkrare kan den övergå i en varning.

Risken innebär dock att det kan komma såpass stora mängder regn att vägar, källare, dagvattensystem och mindre vattendrag kan översvämmas.

Enligt SVT:s väderleksrapport för onsdagen kan det komma mellan 10-30 millimeter regn över de södra delarna av länet, men även övriga delar av länet får en del nederbörd.

SMHI:s definition för Risk stora regnmängder

Det finns en risk för stora regnmängder som kan medföra översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag. Risk för översvämmade vägar. Osäkerheten i väderutvecklingen är dock stor. Om prognoserna blir säkrare kan den ersättas av en varning.

Källa: SMHI

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.