Är det okej att gå ”bus eller godis” under höstlovet? Hör svaret från smittskyddsläkaren i klippet. Foto: SVT, Henrik Holmberg / TT, Warren Dillaway/TT

Smittskyddsläkaren inför höstlovet: ”Det skulle kunna gå åt båda håll”

Uppdaterad
Publicerad

Höstlovet kan antingen göra att smittspridningen ökar eller minskar, beroende på hur länsborna följer rekommendationerna. Det säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län.

Antalet covid-fall fortsätter att öka i länet, och Regionen har också flaggat för att antalet barn som smittats har ökat. Totalt har över 4 000 personer testats positivt för covid-19 i länet.

Under nästa vecka är det höstlov, och många elever och föräldrar är hemma från skola och jobb. Gunlög Rasmussen som är smittskyddsläkare ger några rekommendationer inför den kommande ledigheten.

– Att man inte ställer till fester och kalas. Att man umgås i små sammanhang. Inga stora sociala aktiviteter inomhus heller, som höstlov ibland kan innebära, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet