Gunlög Rasmussen smittskyddsläkare Region Örebro län Foto: SVT

Smittskyddsläkaren ser tillbaka på året

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan kunde det första coronafallet konstateras i Örebro län. Sedan dess har många fått göra förändringar och anpassningar i livet, till följd av pandemin. SVT Nyheter Örebro har intervjuat regionens smittskyddsläkare, om året som varit och tiden som väntar.

– Utifrån de riskbedömningar man gjorde internationellt och i Sverige var det svårt att överblicka att det skulle få så stor spridning som vi har sett, säger smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussen, ett år efter det första konstaterade fallet i länet.

På torsdagen hade Örebro län 18 387 bekräftade fall, och smittskyddsläkaren Gunlög Rasmusen utesluter inte en tredje våg.

– Det inte är något som måste komma. Det finns en stor risk för det men det avgörande är hur vi beter oss och att vi orkar hålla i några veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet