De första timmarna utan fungerande telefoni innebar krisläge konstaterar Marie-Louise Forsberg Fransson på region Örebro län. Foto: SVT

Snabba lösningar när regnet slog ut telefonerna på lasarettet

Uppdaterad
Publicerad

Under två dagar har Lindesbergs lasarett haft stora problem med den fasta telefonin.

Orsaken har varit vattenskador i en serverhall som orsakats av det kraftiga regnovädret som drabbade Örebro i tisdags.

Först sent på torsdagskvällen kunde Tele 2 ge besked om att telefonlinjerna till och från Lindesbergs lasarett fungerade normalt igen.

När problemen upptäcktes på onsdagsmorgonen fick man gå upp i stabsläge och snabbt försöka hitta alternativa lösningar för att hålla alla nödvändiga kommunikationer igång.

– De första timmarna var det förstås ett krisläge, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson som är tillförordnad platschef vid Lindesbergs lasarett.

– Den största risken när telefonin inte fungerar är ju att vår interna kommunikation drabbas. Om det exempelvis blir ett akut hjärtstopp så måste man ju snabbt kunna larma. Vi är beroende av telefonin till mycket i vår verksamhet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.