Teamleader Sebastian Strömquist på Sörbybacken är glad att de äntligen kan börja förbereda för säsongen. ”Det är magiskt.” Foto: Marcus Titus/SVT

Nu är snökanonerna igång i Sörbybacken: ”Äntligen”

Uppdaterad
Publicerad

Sörbybacken intill centrala Örebro rekar just nu för fullt med snökanoner och pistmaskiner inför säsongspremiären. Veckans snöfall och låga temperaturer har gjort att de äntligen kan börja förbereda för vinteraktiviteter.

Precis som tidigare år kommer det arrangeras en skidskola för de mindre barnen.

– Vi har även en önskan om att hålla öppet för allmänheten under helgerna, men det är en ständig kamp mot coronan, säger Sebastian Strömquist, teamleader på Sörbybacken.

Minskade barngrupper

På grund av den rådande pandemin har de fått anpassa verksamheten, inklusive skidskolan, för att begränsa smittspridningen.

– Vi kommer att ha mindre barngrupper än vanligt och säljer våra skipass i förhand, så inte alla kommer hit samtidigt, säger han.

Vädret avgörande

Förhoppningen är att de ska kunna öppna på onsdag nästa vecka, under vecka 3.

– Men det hänger lite på vädret det kommande dagarna, det kan ändra sig ganska fort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.